Choď na obsah Choď na menu
 


27. 2. 2016

Kto si?

Pozrieš sa do zrkadla a povieš si, že niečo nie je v poriadku. Na chvíľu sa obrátiš chrbtom a  spomenieš si aký si bol v minulosti. Dávaš si otázky, kto si a prečo si na tomto svete? Akú úlohu mám na tomto svete? Prečo som sa narodil? Mám vôbec nejaký dôvod na radosť? Dosť ťažko sa odpovedá na takto kladené otázky. Každý sa zamyslí, ale aby hneď odpovedal, tak to radšej drží jazyk za zubami. Nikto nie je dokonalý, tak prečo sa musíme medzi sebou tak porovnávať. Ty máš krásne oči, ty veľký zadok, ty máš taký hnusný ksicht. Na čo to porovnávanie? Takto sa v dnešnej dobre vyberajú priatelia. No ale len málo z nás ocení dobrú dušu a milý pohľad, či sladký úsmev.

Ráno vstaneš a ani nevieš, čo sa deje v noci, keď spíš. Čo ak niekto nad tvojou hlavou čaruje. Stojí nad tvojou posteľou a sleduje tvoje dýchanie  a pohyby , ktoré robíš počas spania. Prebudíš sa a znova to isté. Neiveš doceniť, to, kto si. Musíš si uvedomiť, že nikto ťa nebude ľutovať a aby si plakal , tak to nemá žiadnu cenu. Postav sa zo zeme, ak spadneš, nič sa nedeje. Ideš ďalej...


A tak to pokračuje. Máš ešte veľa pred sebou. Tak nezavieraj dvere, aj tak je to len kus látky, ktorá sa raz natrhne , ale ty ju zašiješ a všetko bude v poriadku. Nevešaj hlavu. Nesmúť, ak na to nemáš dôvod. Radšej zdvihni hlavu čo najvyššie, pretože slnko a čerstvý vzduch ťa preberie k životu, prinesie čarovný úsmev na tvár a ty sa môžeš tešiť na nový deň.