Choď na obsah Choď na menu
 


20. 5. 2016

Filozofia: Aký je náš svet?

Čo alebo kto je podstatou tohoto sveta? Sú to ľudia, sú to zvieratá, či nejaké astrálne projekcie?  Aký je v skutočnosti náš svet, v ktorom žijeme? Je malý, či veľký? Niekto si ho predstavuje ako veľké teleso plné vzduchu. No iní ho vnímajú trochu z inej strany. Vidia v ňom ľudí, ktorí ho robia dobrým a ľudí, ktorí ho ničia, tak ako ničia seba.

Pohľad do minulosti:  V minulosti bol život o niečo iný. Možno bola vojna, ľudia živorili, nebolo ľudí bez práce, nebolo možné voliť, nebola sloboda tlače,a aj napriek tomu si všetci pomáhali. Rodina držala po kope.

 

Pohľad do prítomnosti: Dnes sa svet rozšíril. Nastali prudké zmeny. 21.storočie predstavuje odraz minulosti, ale spočiatku boli ľudia radi, že mali prácu, dnes ju má možno 1 z 10, ale každý si je strojcom vlastného šťastia, preto si zakladá na tom, ako bude žiť.  Nikto nepozerá na to, ako sa ten druhý má, či niečo nepotrebuje..

 

Pohľad do budúcnosti: Nevieme čo prinesie budúcnosť, ale ak sa nezmení spoločnosť, ľudia neprestanú byť egoisti a neprestanú závidieť druhým, nastane "temné ticho", ohováranie, zatváranie sa do seba, nikto nikomu nebude veriť, nikto nikoho nebude rešpektovať.Musíme mať všetci to, čo druhým tak závidíme? 

Tento svet je ešte horší ako v minulosti, je skazený, nikde nie je bezpečne, všetci sa boja o svoj majetok a to najhlavnejšie deti. Tak aký je náš svet? Existuje vo svete niečo, čo nás všetkých ochráni, čo nám zabezpečí šťastný život, alebo len zdravie? Svet nám poskytuje množstvo dôležitých informácií, ale na čo toľko informácii, keď ich možno ani nevyužijeme? (Každý si dáva otázku, na čo nám je matematika na strednej škole? Asi ,aby sme si vedeli zo Sínusovej vety vyčítať, koľko rožkov máme kúpiť v Kauflande , alebo koľko krokov urobíme z hajzľa do postele.)

Bude niekedy nastolený mier v našom svete?

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.